Bio - Brouwerij X
166
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-166,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Bio

JASPER SWIERSTRA

Jasper Swierstra is een medische microbioloog en docent aan de Hogeschool Rotterdam, met een passie voor koken. Iedereen die goed een protocol in een lab kan volgen, kan een overheerlijk diner neerzetten. De kennis van scheikunde, natuurkunde, (moleculaire) biologie en microbiologie heeft er bij hem toe geleid dat hij beter begrijpt hoe je smaken kan optimaliseren. En zeg nou zelf: in de keuken bezig zijn en het later op eten is toch geweldig? 

Veel van ons eten is gefermenteerd, wat niet alleen goed is voor de smaak, maar ook gaat zo de houdbaarheid erg vooruit. Tijdens zijn studie(s) is Jasper gepassioneerd geraakt over gespecialiseerde fermentatie: bier en whisky. En dan niet alleen het proeven, maar ook aan de productiekant. Hij heeft al verscheidene tastings gegeven op verschillende niveau’s, en zoekt nog steeds naar nieuwe uitdagingen en ervaringen met bier of whisky: bij eten, of in combinatie met elkaar, of als losse onderwerpen.