Destilleren - Brouwerij X
414
page-template-default,page,page-id-414,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Destilleren

DESTILLEREN

In essentie is destilleren een zuiveringsmethode. In de petrochemie wordt het veel gebruikt om uit ruwe aardolie lichte raketbrandstof en zware diesel van elkaar te scheiden. Dat kan op basis van het kookpunt van de verschillende moleculen die er in de aardolie zitten. Ditzelfde proces kan je ook op een alcohol houdende vloeistof toepassen: zo krijg je na verhitten (niet koken!) een alcoholisch verrijkte drank ten opzichte  van je eerst vloeistof. Bier wordt als uitgangsproduct gebruikt in de productie van jenever, whisky en gin. Cider (appelwijn) wordt gestookt tot calvados. Druivenwijn geeft brandy of armangac. De restjes van wijn worden voor grappa of marc gebruikt.

Heb je een vraag of idee over destilleren? Wil je meer achter de theorie van het destilleren weten? Neem dan contact met me op via de contactpagina!

Je kan met een simpel appraat de hoeveelheid alcohol in een mengsel meten.